Hennie van Zuidam

Hennie van Zuidam
Hennie van Zuidam

Ik ben nu ruim 10 jaar met pensioen. Daarvoor heb ik gewerkt als creatief therapeut beeldend in de GGZ. Beeldende therapie is een methode die gericht is op het leren uiting geven en doorwerken van emoties. Dit gebeurd door er een beeld aan te geven en betekenis.  Het uitwisselen van deze betekenis was een belangrijk onderdeel van de behandeling.

Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de kunstacademie in Arnhem, afdeling beeldend vormen.  Daarna heb ik nog allerlei cursussen en bijscholingen gedaan op het gebied van pedagogie en psychologie.

Tijdens mijn werkzame leven en nu in mijn pensioenbestaan ben ik blijven schilderen.

In mijn eigen beeldend werk is de ontwikkeling van aanvankelijk vooral abstract schilderen naar nu toch de meer herkenbare beelden.  Daarin is mijn streven  steeds meer los te komen van vertrouwde kaders door te werken in lagen, delen weer weg te poetsen , nieuwe lijnen en vlakken toe te voegen. Op deze wijze ontstaat er een compositie van kleuren en vlakken.

Ik ben al een tijd werkzaam als vrijwilliger bij de Casteelse Poort in de tentoonstellingscommissie. Vanuit deze positie ben ik in aanraking gekomen met Het Gelders Palet. De volgende stap is nu dat ik de cursus“ Losse Toets “ ga verzorgen.

  • Hennie van Zuidam - Uitzicht in de Dordogne - acryl
  • Hennie-van-Zuidam-Valery-sur-Somme-acryl
  • Hennie van Zuidam - Rivier1 - acryl
  • Hennie-van Zuidam-Paris1-acryl
  • Hennie van Zuidam - Kerk in de Provence - acryl
  • Hennie van Zuidam - binnenveld5 - acryl