Ans Koenders

Ans Koenders

Ik ben al sinds 1992 verbonden aan Het Gelders Palet als begeleidster van de maandagavond (open atelier) en als docente. In 1988 studeerde ik af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem, studierichting Beeldende Vorming.

De laatste jaren geef ik vooral cursussen in portret en modeltekenen maar ook tekenen en schilderen van etnische motieven, jaarlijks tekenen in Het Depot, grafiek en nog diverse andere technieken.

 

De maandagavond is mijn vaste “open atelier-avond” waar ik probeer om met raad en daad iedereen te begeleiden die daarom vraagt. Heb in al die tijd al heel wat moois zien ontstaan en doe het nog net zo graag als in de beginjaren. Het is fijn zo veel leuke mensen, zo divers en enthousiast, aan het werk te zien. Vaak kennen we elkaar al jarenlang zodat we van elkaars reilen en zeilen op de hoogte zijn. Onze nieuwe buitenlandse leden verhogen de sfeer en geven een inkijkje in hun wereld. Dat houdt alles heel erg boeiend. Het sociale aspect van onze vereniging is dan ook een groot goed en hoort er vanzelfsprekend bij, mooi meegenomen en leerzaam.

Mijn eigen werk heeft een hoofdthema en dat is de kunst van de indiaanse bevolking van Brits Columbia met af en toe een uitstapje zuidelijker in de VS. Probeer hierin mijn eigen stijl te vinden met behoud van de oorspronkelijke motieven en kleuren, ik vind het belangrijk dat het wel echt klopt. Doe dit in een aantal technieken zoals schilderen en tekenen, voorheen ook het beschilderen van boomtakken. Maakte ook veel keramiek waarmee ik bij Het Venster kennis maakte. De breekbaarheid daarvan leidde me naar het werken met papier waarmee ik, alhoewel nu op een heel andere manier, nu nog steeds bezig ben.

  • Ans Koenders-walvis-acryl
  • Ans Koenders-vlindervlucht-papier
  • Ans Koenders-tijger-plakkaatverf
  • Ans Koenders-portret van vroeger-siberisch krijt
  • Ans Koenders-object met verenmotief-keramiek
  • Ans Koenders-klein geschenk van de zee-papier
  • Ans Koenders-boomtakken met indiaanse motieven-acryl
  • Ans Koenders-portret Ton-Siberisch krijt