Cursus 5

Indiaanse totemdieren

DocentAns Koenders
Aantal lessen4
Tijdstipdonderdagmiddag 14.00 – 16.30 uur
Data17 en 24 nov.; 1 en 8 dec. 2022
Kosten€ 20 (leden); € 50 (niet leden)
Opgeven kan op de cursuspagina

Zeg totempaal en iedereen weet wat je bedoelt. In deze korte cursus gaan we ons verdiepen in deze bekende iconen van Amerika’s noordwestkust. Want dat is de oorspronkelijke plek van herkomst (Karl May mocht ze nog wel eens ergens anders plaatsen), daar wonen de makers van deze grote bekende houtsculpturen. Aan de hand van vele voorbeelden krijg je de nodige uitleg om deze totems te leren lezen en te begrijpen. Want wat betekenen ze, waarom werden ze gemaakt en wat stellen al die patronen voor? De meest gebruikte vormen zijn die van dieren en daar gaan we er een viertal van maken.

We proberen door gebruik te maken van authentieke patronen en kleuren tot een zo verantwoord mogelijk resultaat te komen. Het hout laten we voor wat het is, dat laten we aan de vakmensen over.
Maar met een vel papier en acrylverf gaan we op ontdekkingsreis. We gebruiken de originele hoofdkleuren; zwart, rood en blauw. Liefst op een wat groter formaat, dat werkt prettiger dan op een klein velletje i.v.m. alle details. Papier in het formaat 50 x 65 cm. Is te koop in het atelier.

Ik hoop jullie te mogen ontmoeten, mijn belofte is: als je weet waar je naar kijkt gaat er een wereld voor je open!


Hopelijk tot ziens, Ans Koenders.