Cursus 5

Menselijk detail

DocentAns Koenders
Aantal lessen6
Tijdstipdonderdagmiddag 14.00 – 16.30 uur
Data1, 8, 15, 22 feb.; 7, 14 mrt. 2024
Kosten€ 36 (leden); € 90 (niet leden)
Opgeven kan op de cursuspagina

In deze cursus gaan we ons toeleggen op het tekenen van menselijke details, mond, neus, ogen, oren, handen en voeten.

Een gelijkend portret ontstaat door de juiste vormen van bovengenoemde onderdelen. Voor elk onderwerp trekken we een middag uit. Wat is eigen aan een gezicht en hoe teken je dat dan? Hoe ziet die mond eruit, die neus en wat valt er op aan die ogen en oren? Vergelijk vorm en stand, zijn ze gelijk of juist verschillend?

Door goed te observeren ga je steeds meer en beter zien.

We besteden ook aandacht aan handen en voeten. Handen zijn soms ook een onderdeel van een portret. Je leert hoe ze in elkaar steken en steeds een andere vorm aannemen. Bij modeltekenen komen ook de voeten in beeld. Meestal verhuld in schoeisel, maar als je weet hoe een voet er uitziet  en werkt dan wordt het tekenen ervan al een stuk gemakkelijker.

We beginnen elke middag met onszelf als model en vervolgens zijn we elkaars model, waarbij we steeds wisselen, een soort speeddate maar dan voor tekenen.

Benodigdheden; een staande (make-up) spiegel, liefst een die ook vergroot en potloden HB , 2B en 4B, gum en natuurlijk papier.

Misschien is het leuk om je tekeningen in een schetsboek te maken, dan heb je na afloop van de cursus een leuk naslagwerk, handig om eens op terug te vallen.

 Hartelijke groet, Ans.