Cursus 4

Kleine natuurwonderen

DocentAns Koenders
Aantal lessen6
Tijdstipdonderdagmiddag 13.30 – 16.00 uur
Data14, 21, 28 april; 12, 19 en 26 mei 2022
Kosten€ 30 (leden); € 75 (niet leden)
Aantal cursisten8
Opgeven kan op de cursuspagina

We gaan in deze cursus allerlei moois uit de natuur vastleggen op papier. Dat kan door middel van tekenen en schilderen en zelfs tekst of een collage van papier.

We laten ons inspireren door de volgende onderwerpen; bladeren, hout, stenen, schelpen en veren. Al dat ligt zomaar voor het grijpen in de natuur voor degenen die het willen zien. Het wemelt werkelijk van de schatten waar menigeen zo aan voorbij loopt. Als je er de schoonheid van kan zien is alles even mooi als uniek. Onze onderwerpen zijn overal te vinden en alleen al het verzamelen ervan is heerlijk om te doen.

Onze vondsten gaan we vastleggen in een vouwboekje dat we in de eerste les zelf gaan maken. Dat is veel gemakkelijker dan dat het klinkt. En is het niet leuk om nu eens je werk niet op losse vellen maar als een boekwerkje te presenteren. Voor jezelf ook leuk om af en toe in te bladeren.

Doe je mee, geef dan je ogen tijdens elke wandeling goed te kost. Kijk om je heen en verzamel wat je leuk vindt. Dat is 3 maal plezier; verzamelen, maken en bewonderen.

Materialenlijst:
We gebruiken simpele materialen zoals (kleur)potlood, inkt, stiften, water- of acrylverf. Eventueel tijdschriften om iets uit te scheuren voor een collage
Voor het boekje zelf gebruiken we stevig tekenpapier ( 3 vel van 50 x 65 cm., te koop bij ons atelier), 2 stukjes stevig karton van 15 x 15 cm. (passe-partoutkarton is heel geschikt), liniaal, lijm en een schaar.

Hopelijk tot dan, ben benieuwd naar jullie vondsten, alvast fijne wandelingen toegewenst.

Ans Koenders