Cursus 4

Portret tekenen

DocentAns Koenders
Aantal lessen6
Tijdstipdonderdagmiddag 14.00 – 16.30 uur
Data22 en 29 sept.; 6, 13, 20 en 27 okt. 2022
Kosten€ 30 (leden); € 75 (niet leden)
Opgeven kan op de cursuspagina

In deze cursus wijden we ons aan het tekenen van een zo goed mogelijk gelijkend portret. Aandachtig kijken en vergelijken is een belangrijk aspect van deze cursus, enkel zo ontstaat een gelijkende tekening.

Maar wat maakt het dan gelijkend? Dat zit in de vormen en verhoudingen. Vanuit de standaardproporties zoeken we naar de afwijkende details welke uniek zijn voor elk persoon. De details die ervoor zorgen dat Jan, Jan wordt en niet de buurman.

Vanuit die “vaste ”verhoudingen gaan we op zoek naar wat hiervan afwijkt. En wat gebeurt er als iemand het hoofd draait.

Goed kijken speelt een grote rol, zoals dat eigenlijk geldt voor alles wat je vast wilt leggen. Ook het regelmatig afstand van je werk nemen kan wonderen doen.

Doordat we geen modellen van buitenaf hebben zijn we elkaars model. Beurtelings een halve les zodat iedereen ook aan het werk kan. Mocht je iemand weten die model kan zitten dan zou dat geweldig zijn.

Materialen; liefst een flink vel papier, potlood HB,2B, 4B en een gummetje. Je kan  natuurlijk ook met houtskool werken maar dit moet je wel fixeren.

Ans Koenders