Cursus 1

Tekenen met thema muziek

DocentLiesbeth Meens
Aantal lessen4
Tijdstipmaandagochtend 9.30 – 12.00 uur
Data4, 11, 18, 25 sep. 2023
Kosten€ 24 (leden); € 60 (niet leden)
Opgeven kan op de cursuspagina

Tekenen is ‘kijken’ wordt vaak gezegd. Als je eenmaal goed gekeken hebt, kun je ook tekenen vanuit herinnering of vanuit fantasie. Ik zou willen toevoegen: dit is weliswaar waar, maar het helpt enorm om ook dingen te ‘weten’. Tekenen wordt makkelijker als je wat kennis hebt van menselijke verhoudingen, de werking van licht en schaduw en een beetje perspectief. Het kennen van basisregels zorgt ervoor dat je je niet voelt alsof je in het diepe gegooid wordt. Een beetje houvast om mee te beginnen is best handig. Dat heb ik zelf gemerkt nadat ik eenmaal ( op mijn 14de) een inleidend schets- en tekenboek had doorgewerkt. Deze kennis wil ik graag met jullie delen.

In les 1 en 2 gaan we kennis maken met a) de basisvormen cirkel-driehoek-rechthoek  b) de  ruimtelijkheid van bol, kegel en doosje c) een beetje perspectief en d)het tekenen van mensen. 

In les 3 en 4 brengen we het geleerde in praktijk. Ik sluit qua onderwerp dan aan bij het thema van de december-expositie “Wageningen, daar zit muziek in”.  Ik zal muziekinstrumenten meenemen om na te tekenen. Wanneer we voor elkaar de instrumenten vasthouden, kunnen er ook schetsen gemaakt worden die kunnen dienen voor het tekenen van muzikanten. Uiteraard mogen jullie ook zelf een instrument mee nemen.

Ik hoop dat het inspirerende en leuke lessen worden.

Liesbeth Meens

*Een materialenlijst wordt te zijner tijd toegestuurd.