Vogels en bloemen schilderen

DocentQing Sun
Aantal lessen4
Tijdstipvrijdagmiddag 13.30 – 16.00 uur
Data11, 18 en 25 maart; 1 april 2022
Kosten€ 20 (leden); € 50 (niet leden)
Aantal cursisten8
Opgeven kan op de cursuspagina

Chinese schilderkunst wordt in China ook “de schilderkunst van ons land” genoemd. Het is de traditionele vorm van schilderen van China, waarbij met penseel water, inkt of kleur wordt aangebracht op rijstpapier of zijde. De geschilderde onderwerpen vallen in drie categorieën: Menselijke Figuren, Landschap en Vogels en Bloemen. In de Chinese schilderkunst worden vele verschillende technieken gebruikt.

In vier lessen houden we ons bezig met de “Kleine Vrije Hand” schildertechniek voor Vogels en Bloemen.

We leren veel door te kijken en na te doen. Dat is onze traditionele manier van leren. Het Chinese woord voor leren 学习 bestaat niet voor niets uit de elementen 学 (xué – nadoen) en 习 (xí – je iets eigen maken).

Ik zal vertellen over de speciale verf voor Chinese schilderkunst en de ruimtelijke opbouw (structuur) van traditionele Chinese schilderijen.

Door het natekenen van werken van oude meesters krijgen we gevoel voor de penseelstreken en het kleurgebruik in de traditionele schilderkunst.

Uiteindelijk kunnen we dan een bescheiden poging wagen en zelf een kleine Vogels en Bloemen schilderen met de  Kleine Vrije Hand” schildertechniek.

Cursisten ontvangen bij de bevestiging van de cursus een materialenlijst en betalen naast het cursusgeld ook een bedrag voor de materialen (€ 7,50)

Qing