Peter van Doornum

Peter van Doornum
Peter van Doornum

Ik teken al graag sinds de lagere school en middelbare school en heb veel schildercursussen gevolgd bij het toenmalige Venster in Wageningen en later bij kunstenares Jo Konijnenberg-De Groot. Ik heb de vooropleiding van de Academie Beeldende Kunsten in Arnhem gevolgd. Ook heb ik meerdere beeldhouwcursussen gevolgd in Het Venster in Wageningen en Afrikaans beeldhouwen in Renkum.  Veel ervaring heb ik met het medium acrylverf. Het is bij schilderen mijn lievelingsmedium omdat het snel droogt en omdat je er ook makkelijk structuren in kunt aanbrengen. Het is bovendien vrij vergevingsgezind. Als je een ‘foutje’ maakt, dan laat je het (snel) opdrogen en begint opnieuw,

Hoewel ik me niet vast wil leggen qua interesse in een bepaalde school of kunstrichting, heb ik wel een persoonlijke voorkeur voor impressionisme en oorspronkelijkheid.  Mijn grote helden zijn Picasso, Vincent van Gogh, Karel Appel, Corneille. Maar ik hou ook van de magisch realisten als Carel Willink. Eigenlijk waardeer ik heel veel kunstenaars onafhankelijk van welke richting dan ook.

Ik hoop dat ik cursisten kan helpen de moed en inspiratie in zichzelf te vinden en om dit kunnen uiten in een creatie. Het creatieve proces kan veel energie en voldoening geven. Ik hoop dat ik hierin een positieve begeleidende rol kan spelen.

  • Peter van Doornum-Bennekom heideveld- acryl
  • Peter van Doornum-mei 2019-acryl
  • Peter van Doornum-Malta-acryl
  • Peter van Doornum-Meiki-acryl
  • Peter van Doornum-Proud-acryl
  • Peter van Doornum-Shy-acryl