Opgave workshops voorjaar 2022

Workshop 1: Stilleven anders: “Kleine herinneringen”

In deze workshop wordt een stilleven gemaakt van kleine voorwerpen die de cursisten zelf meenemen. Niet meer dan past in een schoenendoos. Je zou kunnen denken aan dierbare herinneringen, kleine speeltjes, enz.

De eerste bijeenkomst wordt besteed aan het maken van een goede compositie met hulp van de docent. Er wordt schetsmatig gewerkt om te onderzoeken wat jezelf het meeste aanspreekt. De gekozen opstelling wordt vastgelegd op een groter papier, bijv. door te knippen en te plakken. Er zijn meerdere manieren mogelijk.

In de tweede en derde bijeenkomst wordt van de gekozen compositie een werkstuk gemaakt in eigen techniek. Dit kan een tekening, pastel, aquarel of een schilderij met acryl/ olieverf zijn.

Benodigdheden: Schetspapier, potloden, krijt, schaar en plaksel en je eigen teken- of schildermateriaal.

Docent: Frida Stad
Data: vrijdagmiddag 15-22-29 april 2022
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 15,- voor leden; € 37,50 voor niet leden

Workshop 2: Intuïtief schilderen

In deze workshop beginnen we met een uitleg over je intuïtie en daarna leid ik jullie met een korte simpele meditatie naar je gevoel. Daarin ga je een inspiratiebron aanboren en kunnen we los gaan met de verf. Het gaat NIET om het resultaat (lees: mooiste plaatje) maar om wat er uiteindelijk in te zien en voelen valt en om te ontdekken hoe je dichter bij je creatieve bron kunt komen. Na de les bespreken we samen even na wat een ieder erbij voelt/ziet. 
Hierbij werken we met acryl, maar aquarel of pastel mag ook als je dat fijner vindt.   

Je hoeft je gekozen techniek niet te beheersen, maar het helpt als je een open houding hebt en nieuwsgierig bent naar deze ervaring. Ik hoop dat jullie deze ontdekkingsreis met mij willen gaan maken.

Voor de workshop ontvangen jullie een mail met verdere informatie. 

Docent: Angelique van Leerdam
Data: maandagmiddag 2 en 9 mei
Tijd: 13.30 – 16.00 uur
Kosten: € 10,- voor leden; € 25,- voor niet leden

Opgave

Hier kunt u zich aanmelden voor één of twee workshops van Het Gelders Palet. Voor workshop 1 dient dit te gebeuren voor 1 april; voor workshop 2 voor 25 april. Pas wanneer uw aanmelding door ons bevestigd is wordt u verzocht het cursusgeld over te maken.